Links

​​Links 

De JeugdSportPas

De leerlingen van groep 4 t/m 8 kunnen  zich inschrijven voor de JeugdSportPas. Verschillende sportverenigingen uit Zaanstad bieden cursussen van 4 lessen aan. Van judo tot dansen, van tennis tot waterpolo en nog veel meer! Kosten zijn €7,50 per vier lessen! Op deze manier kan vrijblijvend worden kennisgemaakt met verschillende sporten.

De inschrijving volledig digitaal! Voor meer informatie kijkt u op de website www.sportservicezaanstad.nl en klikt u op de JeugdSportPas Button.

Natuurlijk kunt u ook contact opnemen via  tel: (075) 653 99 72 of e-mail: SPZaanstad@sportservicezaanstad.nl.

 

Cultuur en sport dankzij Meedoen Zaanstad

Gemeente Zaanstad heeft samen met het Jeugdcultuurfonds (JCF) en het Jeugdsportfonds (JSF) ‘Meedoen Zaanstad’ ontwikkeld. Meedoen Zaanstad maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen met lage inkomens kunnen deelnemen aan cultuur en sport. Ouders met een minimuminkomen die gebruikmaken van de Regeling Schoolgaande Kinderen (RSK) komen ook in aanmerking voor Meedoen Zaanstad. Zij kunnen op de website www.meedoenzaanstad.nl voor hun kinderen ‘shoppen’ bij culturele instellingen en sportverenigingen. De kosten van lessen en lesmateriaal worden betaald door Meedoen Zaanstad. Het aanbod is heel divers. Er is van alles mogelijk: van vioolspelen tot voetbal, van streetdance tot schaatsen.
 

GGD

GGD Zaanstreek-Waterland is een gemeenschappelijke gezondheidsdienst en werkt aan een gezonde regio. Voor de ruim 320.000 inwoners van de regio is er een uitgebreid pakket van (preventieve) gezondheidszorg voor alle leeftijdsgroepen. Verder geeft de GGD publieksvoorlichting en adviseert de gemeenten uit het werkgebied ten aanzien van het volksgezondheidsbeleid.

Het adres is: www.ggdzw.nl

Folder leergeld Zaanstad

Voor gezinnen die een inkomen hebben op bijstandsniveau is ondersteuning mogelijk. In de folder van Zaanstad vindt u informatie. 

Link naar Folder leergeld Zaanstad.pdf

 

De bieb op school

Toermalijn en de bibliotheek werken samen op het gebied van lezen en mediawijsheid. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het programma SchoolWise. Onze leerlingen kunnen hier gebruik van maken.

De link naar SchoolWise.

RekenWeb

Voor iedereen met belangstelling voor rekenen is de volgende link geplaatst. De site is met medewerking van het Freudenthal Insituut gemaakt.

Het adres is: http://www.rekenweb.nl. 

Games met een educatief karakter

Online spelletjes voor het basisonderwijs vind je op www.spelletjesplein.nl

​Rekentuin en Taalzee

De Rekentuin en Taalzee zijn ontwikkeld door de programmagroep Psychologische Methodenleer van prof. dr. Han van der Maas aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). 

In de Rekentuin kunnen leerlingen een tuintje met plantjes onderhouden door regelmatig rekenspelletjes te spelen. Ieder plantje in de tuin staat voor een rekendomein. Taalzee kent een vergelijkbare opzet en richt zich op de taal. 

De inloggegevens worden in overleg met de leerkracht verstrekt.

Het adressen zijn: http://app.rekentuin.nl en http://app.taalzee.nl.