Omhoog
Aanmelden

Bredeschoolactiviteiten

Taalacademie

De Taalacademie is voor leerlingen van groep 5 en 6 die extra hulp kunnen gebruiken op het gebied van taal.  Om dit te toetsen kijken we naar: woordenschat, technisch lezen en begrijpend lezen.
 
We verwachten dat de kinderen beter zullen presteren door intensieve oefening.
Op deze wijze kan voorkomen worden dat zij vanaf groep zes problemen krijgen met
schoolvakken, waarbij taal een belangrijke rol speelt.
 
De lessen van de taalacademie worden gegeven op vrijdagmiddag na schooltijd.
De kinderen werken in projectvorm met een leerkracht en een onderwijs- assistent. De projecten worden afgerond met een presentatie door de leerlingen voor hun ouders. Hierdoor leren de kinderen hun werk presenteren en ook evalueren. Wij vinden het belangrijk dat de ouders de opbrengsten van de kinderen kunnen zien.
 

Topacademie

De Topklas is voor kinderen in de groepen 7 en 8. De kinderen worden geselecteerd op basis van de resultaten van het LVS. De Topklas komt wekelijks bij elkaar om te werken aan verrijkingsstof en het plannen van het extra werk voor de komende week.
 

Spaanse school

In het schoolgebouw van onze school worden lessen in de Spaanse Taal en Cultuur verzorgd aan kinderen van Spaanse afkomst. De lessen worden onder supervisie van de ambassade van Spanje aangeboden. 
Bijna elke maandagmiddag is leerkracht Maria Elena Vaquero voor de lessen aanwezig.

Contact Spaanse school

Voor informatie verwijzen we naar:
 

Algemene activiteiten

Ons schoolgebouw is voor kinderen van Toermalijn een lesplaats voor FluXus en andere culturele en sportieve partners. Zij verzorgen 's middags na schooltijd diverse lessen. Er geldt voor elke activiteit een minimum aantal deelnemers om van start te kunnen gaan.
  
Vanaf september 2016 gaat Toermalijn van start met een nieuw administratie systeem voor brede school activiteiten GRAS. Om het brede school aanbod te kunnen bekijken en uw kind(eren) in te kunnen schrijven dient u een account aan te maken. Het nieuwe systeem GRAS vraagt om een directe betaling bij inschrijving via Ideal. Vanaf 13 september 2016 kunt u een account aanmaken, vanaf 20 september 2016 kunt u het brede schoolaanbod inzien en inschrijven voor de diverse cursussen/workshops. U vindt GRAS onder het tabblad Ouders op de startpagina van de website van Toermalijn.
 
Het brede school aanbod zal ook zichtbaar blijven op de prikborden bij de ingangen. Voor vragen omtrent het aanbod en inschrijvingen kunt u contact opnemen met onze brede school coördinator Marjan Geuke-Bohnenn.  

Contact algemene activiteiten

Coördinator: Marjan Geuke

Documenten

 

 van de Brede School

 
  
  
  
  
Er zijn geen items om weer te geven in deze weergave van de documentbibliotheek "van de Brede School".

© Copyright 2012 ICB Toermalijn  |  Webmaster: Jack Migchelsen  |  All Rights Reserved